Selecteer een pagina

Waar moet je op letten als je catering zoekt voor jouw feest?

Als je een feest organiseert, is catering een belangrijk onderdeel van de voorbereidingen. Je wilt immers dat je gasten met een lekker gevoel en voldaan naar huis gaan. Maar hoe kies je nou de juiste cateraar voor jouw feest? Hier zijn een aantal dingen waar je op kunt letten bij het maken van je keuze. 

Ten eerste is het belangrijk om te weten wat je budget is. Zoek cateraars die binnen jouw budget vallen, maar houd wel rekening met het feit dat goedkope opties niet altijd de beste kwaliteit hoeven te bieden. Bedenk ook wat je wilt dat de cateraar precies doet. Wil je alleen dat ze eten en drinken serveren, of wil je ook dat ze de tafels en stoelen opbouwen en opruimen? Hoe meer taken de cateraar op zich neemt, hoe duurder het zal zijn. Vergeet ook niet om naar de specifieke wensen van je gasten te kijken. Is er bijvoorbeeld iemand in het gezelschap die vegetarisch of glutenvrij eet? Zorg dat de cateraar hier rekening mee houdt en vraag of ze speciale gerechten kunnen aanbieden voor deze gasten. Het is ook verstandig om een proeverij te organiseren voordat je een cateraar kiest. Zo kun je zien of de kwaliteit van het eten en de service naar wens is. Probeer ook een paar referenties op te vragen van andere klanten van de cateraar, zodat je een idee krijgt van hoe zij te werk gaan en hoe tevreden andere mensen met hun diensten zijn. 

 Zorg er ten slotte voor dat je alles goed op papier zet, zodat je zeker weet dat je de juiste afspraken met de cateraar hebt gemaakt. Maak duidelijke afspraken over wat er geleverd wordt, hoeveel eten en drinken er is en wat de kosten zijn. Zo voorkom je dat je voor vervelende verrassingen komt te staan op het feest zelf. Als je rekening houdt met al deze dingen, zou je de juiste cateraar voor jouw feest moeten kunnen vinden. Zo kun je ervoor zorgen dat je gasten zich helemaal kunnen laten gaan en genieten van het feest zonder zich zorgen te hoeven maken over het eten en drinken. 

Zoekt u catering in Lelystad of catering rondom Zwolle? Kijk dan snel wat de mogelijkheden zijn!