Selecteer een pagina

Telefoon laten repareren? 4 goede tips!

Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een smartphone op zak. Ze worden steeds groter waardoor ze sneller uit ons handen vallen maar ook wordt er gebruik gemaakt van steeds meer onderdelen dat mogelijk in de toekomst gerepareerd moet worden. Waar moet je nou op letten als je je telefoon gaat laten repareren? We leggen je het uit! Als je je smartphone wilt laten repareren kun je terecht bij verschillende bedrijven. In de zoekmachine voer je bijvoorbeeld telefoon repareren Breda (vervangen door jouw plaats) en je krijgt tientallen mogelijkheden. 

Originele onderdelen

Als je je smartphone ter reparatie aanbiedt is het belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van originele onderdelen. Er worden steeds meer onderdelen gefabriceerd dat niet origineel is, maar wel past wat voordelig is voor je portemonnee. In de praktijk blijkt echter dat deze onderdelen van lage kwaliteit zijn waardoor je het snel weer opnieuw moet laten repareren en daarnaast is het niet goed voor de gehele levensduur van je telefoon. Vraag dit dus altijd na. 

Beoordelingen controleren

Je wilt natuurlijk zeker weten dat je smartphone wordt gemaakt door een bedrijf dat te vertrouwen is. Daarom is het van groot belang om van te voren eerst de beoordelingen te controleren van het bedrijf. Je kunt gaan kijken op Google reviews maar ook een aantal andere websites. Zijn er veel slechte ervaringen te vinden? Dan kun je wellicht beter kiezen voor een ander. 

Informeer over de prijs

Wanneer je je telefoon ter reparatie aanbiedt wil je natuurlijk ook weten welke kosten dit met zich meebrengt. Het is aan te raden om van te voren een prijs te laten vaststellen zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Je kunt natuurlijk ook meerdere bedrijven met elkaar vergelijken om te kijken wie het goedkoopste is. Niemand wilt natuurlijk teveel betalen. 

Kies voor een lokale winkel

Tegenwoordig kun je ook je smartphone verzenden naar een bedrijf zodat het gerepareerd kan worden. Dit heeft echter twee grote nadelen. Het duurt ten eerste langer voordat je je telefoon weer hebt en daarnaast loop je het risico dat je pakket tijdens de verzending kwijtraakt. Wij raden daarom altijd aan om je mobiele telefoon naar een fysieke winkel te brengen bij jou in de buurt.