Selecteer een pagina

Goud verkopen, wanneer kun je dat het beste doen?

Het kan zijn dat je thuis in de kast nog goud hebt liggen. Wellicht bezit je een aantal sieraden dat je in het verleden veel hebt gedragen, maar nu niet meer. Het is natuurlijk zonde om het te laten liggen, want goud kan nog een behoorlijk bedrag opleveren. Je kunt dan beter je goud verkopen en met dat geld andere leuke dingen doen. Maar wanneer kun je nou het beste goud verkopen? We hebben de drie beste tips voor je verzameld.

Tip 1: Goudkoers checken

De eerste tip die we je mee willen geven is: check regelmatig de goudkoers. De koers kan worden bekeken op verschillende websites maar je kunt ook een app installeren voor op je telefoon. Je krijgt dan bij een bepaalde stijging een melding waardoor je direct weet wanneer het tijd is om je goud te verkopen. Het zou natuurlijk zonde zijn als je je goud gaat verkopen op het moment dat de koers heel erg laag is. 

Tip 2: Vraag prijzen op bij meerdere goudinkopers

Als je hebt besloten om je goud te verkopen is het verstandig om dit niet direct aan de eerste en beste inkoper te verkopen. Het bedrag dat wordt geboden kan wellicht interessant klinken, maar het zou zomaar kunnen dat je er veel meer voor kunt krijgen. Geef daarom aan dat je het bod in gedachten houdt en vraag vervolgens ook aan andere inkopers wat er ervoor willen geven. Wie de meeste biedt, daar kun je mee in zee gaan. Zorg er natuurlijk wel voor dat je zaken doet met een koper dat betrouwbaar is. 

Tip 3: Goud verkopen wanneer geld nodig is

Als je over een flink aantal goud beschikt kun je ook overwegen om het te bewaren voor wanneer er een zwaar moment aanbreekt. Je kunt dan bijvoorbeeld denken wanneer je auto stuk gaat, en er een nieuwe nodig is. Als je geen spaargeld hebt, maar wel een hoop goud dan is dat het ideale moment om het te verkopen zodat je daarmee een nieuwe auto kunt bekostigen. 

Tip 4: Goud snel verkopen

Wanneer je sel geld nodig hebt en dus ook snel van je goud af wilt moet je de juiste plek weten om vanje goud af te komen. Wij raden goud verkopen bij een aankoopkantoor aan. Aankoopkantoor Kost-Baar doet vaak snel een taxatie en gaan ook snel over tot aankoop. Het voordeel hiervan is dat je naast snele verkoop ook verzekert bent van een goede en eerlijke prijs voor je goud.